#Kancelárie
21.08.20242 minúty čítania

5 krokov, ako na úspešný prenájom kancelárie

5 krokov, ako na úspešný prenájom kancelárie

Ste pri hľadaní kancelárie stratení v množstve lokalít, ponúk a benefitov? Všetko sa dá zjednodušiť, ak máte správny postup. Na čo všetko by ste mali myslieť sa dozviete v nasledujúcom článku.

1. Lokalita, lokalita a znovu lokalita

Veľmi záleží na tom, či hľadáte kancelárie na prenájom v Bratislave alebo v Košiciach, v centre alebo na okraji mesta. Rozhoduje to, či k vám budú vedieť ľahko trafiť klienti a zamestnanci. Zistite si, či má budova spoplatnené parkovanie a či sú v blízkosti zastávky MHD. Plusové body sú za pestrý výber reštaurácií, kaviarní a služieb v okolí.

2. Kancelárie a budova

Body navyše pripíšte administratívnej budove, ktorá majú certifikát BREEAM alebo LEED. Prenájom kancelárie bude síce drahší, ale sídlo vašej firmy prestížnejšie. Výhodou je, ak má budova vlastné parkovanie aj na bicykle. Štandardom sú nabíjačky pre elektromobily.

3. Koľko plochy potrebujete?

Kancelária musí každému poskytnúť dostatočný priestor pre prácu. Orientačne sa veľkosť plochy na osobu pohybuje od 8 d 15 m2. Potrebné je rátať aj so zasadačkami, kuchynkou, ale aj miestnosťami na sústredenú prácu. Myslite na rozširovanie firmy, ale aj na prepúšťanie. Lepší odhad plochy vám poskytne napr. konfigurátor pracovného priestoru alebo skúsený projektový manažér.

Kancelárie na prenájom

4. Výška nájmu a trvanie nájmu

Iné nájomné bude v staršej budove a iné, teda väčšinou vyššie, v budove s certifikátom. Často sú v zmluvách uvedené aj akoby skryté náklady, ktoré sa ale zarátavajú do ceny kancelárie na prenájom. Rokovanie o zmluve je zložitý proces a je lepšie, ako ho zveríte realitným agentom, ktorí sa špecializujú na prenájom kancelárie a právnikom.

5. Choďte si pozrieť priestory osobne

Vybrané budovy a priestory navštívte osobne a pýtajte sa na podrobnosti. Všímajte si, či je tam dostatok denného svetla, aké je rozloženie stien, okien, dverí, ale aj kade vedú rozvody internetu a klimatizácie. Rozmýšľajte aj nad sťahovaním, najmä ak máte nadrozmerné vybavenie.

Sťahovanie kancelárie

Vytvorte z vašich kancelárií konkurenčnú výhodu! Potrebujete pomôcť s výberom novej kancelárie? Neváhajte kontaktovať našich odborníkov.